Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze recente projecten.

Project Mobiele Brandweeroefenruimte in Groningen

In samenwerking met Insulcon is de binnenbekleding voor een mobiele brandweer oefenunit geleverd. Dit is een installatie waar brandweerlieden op locatie kunnen oefenen.

Insulcon heeft de isolatie geleverd en heeft de tegels geproduceerd. SolMat heeft de coŲrdinatie van de montage verzorgd. Het resultaat van het samen optrekken is een uitermate tevreden klant.

Insulcon

Insulcon is de licentiennemer van de VUMAT compound en gaat in eigen beheer en voor haar klanten onbrandbare producten produceren onder de naaam Imi-Design.

Op dit moment worden in de houtkachelbranche de eerste kachels uitgeleverd met een nieuw binnenwerk van Imi-Design. Het vervangt vermiculiet. Materiaal dat snel scheurvorming vertoont en heel bros is. De houtkachelproducenten hoeven in hun ontwerp geen rekening meer te houden met vermiculiet, dat alleen in vlakke platen kan worden toegepast. Elke 3D vorm kan nu bedacht en geproduceerd worden.

Daarnaast worden gietkanalen in de aluminiumindustrie vervaardigd. De standtijd van het VUMAT compound is vele malen langer dan van de conventionele gietkanalen.

SolMat ondersteunt Insulcon bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en het opzetten en optimaliseren van het productieproces. Kortom, een betrouwbare partner voor Insulcon.

Achterkamp

Achterkamp bedrijfsopleidingen beschikt over testruimten waar men binnenshuis branden en flash-over effecten simuleert. Daar moet je denken aan een ruimte waar de vuurhaard wordt gecreŽerd en een ruimte waar de brandweerlieden de ervaring hebben van hitte en de verstikkende rook. Meer over dit project.